onsdag 5 januari 2011

Miljövänlig inredning!

Miljövänlig inredning är ett hett begrepp idag, och går i grund och botten ut på att konsumera inredning så klimatsmart som möjligt. Vi vill lyfta fram miljövänlig inredning som en viktig del i vårt "köp- och släng"-samhälle, där det fortfarande finns mycket att göra för att ändra på det tankesätt som en stor del av världens befolkning innehar idag.

Det finns ett hundratal bloggar i Sverige som till och från presenterar spännande renoveringsprojekt, där man klär om stolar, målar om ramar, eller kanske bygger egna lampor. Jag blir oerhört inspirerad utav detta, och tror att renoveringstrenden är här för att stanna. Det är inte bara roligt att renovera sina möbler, utan även miljövänligt!

Blocket.se är en utmärkt plats för att köpa eller sälja sin inredning på. Att köpa återvunnen inredning på loppmarknader är också ett tips. Du spar inte bara pengar, utan kan hitta de mest unika produkterna som du aldrig skulle hitta på IKEA eller i någon annan inredningsbutik.

Miljövänlig inredning innefattar också att köpa återvunnen inredning istället för nyproducerad. Det finns många butiker där ute som säljer korgar som återvunnits av gummidäck, eller klockor som bygts utav kretskort.

Ytterligare ett tips inom ramen för miljövänlig inredning är att kolla med vänner och släkt om de har gamla skåp, tavlor eller andra möbler på vinden eller i garaget som inte används.

Har du fler tips för hur man kan inreda miljövänligt? Skriv en kommentar i bloggen!

Miljövänlig inredning: En klocka bygd av gamla av kretskort

Miljövänlig inredning: En klocka byggd utav gamla av kretskort
Bild från Hållbar inredning

Miljövänlig inredning: Nymålad stol

Miljövänlig inredning: Nymålad stol
Bild från Milas loppis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar